Karaman Milletvekilimiz Sayın Mevlüt AKGÜN bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
1- KARAMAN-MERSİN HIZLI TREN HATTI İHALE ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Karamanımızın gelişmesi ve kalkınması yönünde yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. Özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’ın katkılarıyla çok önem verdiğimiz projeler bir bir hayata geçmektedir. Konya-Karaman Hızlı Tren hattından sonra, Karaman’ı Mersin, Adana illeriyle buluşturacak olan Karaman-Mersin Hızlı Tren Hattının ihale hazırlık çalışmaları başlamış bulunmaktadır. En kısa sürede ihale ve yapım çalışmaları başlayacaktır.

2- KARAMAN-MARA YOLU-MERSİN YOLU’NUN KARAYOLU AĞINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTIR.

İlimizin Mersin ili ile bağlantısını daha kolay ve daha ekonomik bir yolla sağlamak amacı ile yıllardan beri dile getirilen Mara Yolu Projesine destek vermek amacı ile çalışmalar başlamıştır. Amacımız; Mara Yolu’nun Karayolu ağına alınması suretiyle, ilimizin Akdeniz’e açılan yeni bir kapısını hayata geçirmektir.

3- KARAMAN ÇEVRE YOLU PROJESİNİN İHALE HAZIRLIKLARI DEVAM ETMEKTEDİR.

İlimizin gelişmesi için önem verdiğimiz Karaman Çevre Yolu Projesinin ihale hazırlıkları devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleşecek ve Karamanımız önemli bir hedefi yakalamış olacaktır.

4- KARAMANIMIZA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TARAFINDAN ÇAĞRI MERKEZİ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR.

5- KARAMAN YENİ ADALET SARAYI İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR.

Karamanımıza modern bir Adliye Sarayı kazandırmak için yaptığımız çalışmalar hızla devam etmektedir.

6- KARAMAN-ERMENEK-KAZANCI-GAZİPAŞA ve GAZİPAŞA-GÖKTEPE VE AYRICA GÖKTEPE-ÇUKURBAĞ-DİKENLİ-KARAPINAR-ALANYA YOLLARININ KARAYOLU AĞINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

7- KARAMAN LOJİSTİK MERKEZİNİN YAPILMASI KONUSUNDA PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR.

Yukarıda ifade ettiğimiz ve ilimize sosyal ve ekonomik açıdan büyük faydalar sağlayacak olan yatırımların Karaman’a kazandırılmasında emeği geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN başta olmak üzere, emeği geçen tüm yetkililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi