Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünden alınan yazıya göre; Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de etkili olmaya devam etmekte ve buna bağlı olarak 25/10/2018 bölge genelinde aralıklarla yağmur yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Konya’nın Akşehir, Hadim, Taşkent, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir, Seydişehir, Ahırlı, Derebucak, Yalıhüyük, Güneysınır, Bozkır, Akören, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu, Halkapınar, Aksaray’ın Güzelyurt ve Gülağaç, Karaman’ın Sarıveliler, Başyayla, Ermenek ilçeleri ile Niğde il genelinde yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin edilmekte.

Rüzgâr: 25/10/2018 Perşembe günü rüzgârların Bölgemiz genelinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği beklenmektedir.

Zirai Don: 25.10.2018 Perşembe öğle saatlerinden 28.10.2018 Pazar günü sabah saatlerine kadar olan periyotta bölge genelinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmekte.

Aynı zamanda 27-28 Ekim 2018 günlerinin gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenmekte.

Meydana gelmesi beklenen sonbahar erken donlarına karşı zirai faaliyetlerin devam ettiği alanlarda tarımla uğraşan vatandaşların ve ayrıca yağması muhtemel kar yağışı nedeniyle başta ulaşımda aksamalar olmak üzere oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmekte.