Trakya, Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak yağışlar Bursa’yı da etkisi altına alacak. Hafta sonuna kadar devam edecek yağışların yerini karla karışık yağmura bırakması bekleniyor. Uludağ’daki hava sıcaklığının 4 dereceden-6 derecelere kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Türkiye’de hava sıcaklıklarının yaklaşık 12 derece azalması beklenirken, kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının perşembe günü yağışla birlikte batı bölgelerinde, cuma günü iç ve batı bölgelerinde, cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba gününden itibaren Trakya, Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak yağışlar Bursa’yı da etkisi altına alacak. Hafta sonuna kadar Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin edilen yağışlar, cuma gününden itibaren Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ULUDAĞ’A KAR UYARISI

Hafta sonunda iç ve doğu bölgelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar beklenirken, Uludağ’daki 4 derece olan hava sıcaklığının hafta sonu -6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yetkililer, olumsuz şartlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyardı.