HOKAF’IN FEST-İ BAYRAM COŞKUSU DEN HAAG’DA SÜRÜYOR Foto Galeri: HOKAF’IN FEST-İ BAYRAM COŞKUSU DEN HAAG’DA SÜRÜYOR

Rotterdam ve Amsterdam Başkonsoloslukları’ndan temsilcilerin yanı sıra, çok sayıda STK yöneticisi, kanaat önderi, iş insanı, hemṣeri dernek temsilcileri ve vatandaşların katıldığı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.

Karamanli hemṣerimiz Ümit Özyurt'un sunduğu programda, HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan bir konuşma yaparak Kurban Bayramı'nı kutladı. Arslan, “Avrupa’daki Karamanlılar olarak kültürümüzü, inancımızı ve dayanışma ruhumuzu yaşatmaya devam ediyoruz. Kurban Bayramı; paylaşmanın, yakınlaşmanın ve kardeşliğin adıdır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel birlikteliğin daim olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Programda Karamanlı sanatçılar sahne alırken, Grup Misali geleneksel sıra gecesiyle izleyicileri mest etti.

Çocuk oyun alanlarından yöresel lezzet stantlarına, DJ performanslarından sosyal medya fenomenlerine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan içerikler, iki gün boyunca ziyaretçilere hem kültürel hem eğlenceli bir bayram yaşattı. Etkinlik alanında yer alan “Yerli John Wick” konsepti ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

"Birlikte Daha Güçlüyüz" sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon, Karaman kültürünü ve dayanışmasını Avrupa’da yaşatma hedefini bir kez daha başarıyla ortaya koydu.

Haber: Mehmet Ali TOPÇU