Iğdır Üniversitesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği ‘Ehli Beyt Paneli’nin 6. yapıldı.

Iğdır Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal’ın yanı sıra Iğdır Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ile çok sayıda Iğdırlı vatandaş katıldı. Panelde; açılış konuşmasını Iğdır Üniversitesi Caferilik Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin yaptı. 6. Ehli Beyt Paneli’nin başkanlığını Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren yaparken, Prof. Dr. Murat Sarıcık, Abdullah Turan ve Zeki Tümay panelist olarak katıldı. Her yıl farklı bir konu ile gerçekleşen panelin bu yıl ki konusu “Hz. Mehdi” oldu.

Panelin başkanlığını yapan Prof. Dr. Eren, Mehdilik konusunun tüm dünyada tartışılan ve tarih boyunca gündemde olan bir konu olduğu için bu yıl Hz. Mehdi konusunu seçtiklerini belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan Zeki Tümay ise, Şia kaynaklarında Hz. Mehdi konusunda bilgi verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sarıcık da, “Mehdilik” konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Panelist Abdullah Turan ise, “İlahi dinlerde Hz. Mehdi” başlığı ile yaptığı konuşmasında, Hz. Mehdi ile ilgili merak edilen birçok soruya cevap verdi.

Panelin sonunda Rektör Prof. Dr. Yılmaz, panele başkanlık yapan Prof. Dr. Şadi Eren ve konuşmacılara plaket takdim ederek, verdikleri önemli bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür etti.