Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Şoförler Odası Başkanı Selahattin Artantaş’ı makamında ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, ziyaret sırasında Iğdır Şoförler Odası Başkanı Artantaş’a dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Başkan Gülbey, Ermenilerin yıllarca bu bölgede ve Dağlık Karabağ’da katliamlar yaptıklarını belirtti. Gülbey, “Bu insanlık dışı katliamlar ortadayken, her alanda Müslüman halkı sözde Ermeni soykırımı ile suçlamaktalar. Iğdır bölgesi tam anlamıyla göç eden Ermeni gruplarınca yağmalanmış ve katliamlar yapmışlardır. Şehrimizin her köşesinde ve evinde katliam hikayeleri anlatılmakta, bu nedenle Ermenistan Sınır Kapısı’nın açılması şimdilik çok yanlış bir girişim olur. Her iki halkta bu sınır açılışına ne yaşam olarak ne de psikolojik olarak hazır değildir" dedi.

Dernek çalışmalarını yakında takip ettiğini belirten Iğdır Şoförler Odası Başkanı Selahattin Artantaş da, “Bu tür çalışmalarınız kamuoyunda etkili ses getirmektedir. Biz sivil toplum kuruluşu (STK) olarak faaliyetlerinizde yardımcı olmaya hazırız. Acı yaşayan bir toplumun evladı olarak, bu acılar unutturulmamalı ve her platformda gerçek yüzüyle ortaya konulmalıdır. Sınır kapılarının açılması, Ermenistan yetkililerinin vereceği karara bağlıdır. Azerbaycan’a ait işgal ettikleri topraklardan eğer çekilirlerse sınır kapıları açılır, yoksa böyle devam eder" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Şoförler Odası Başkanı Artantaş’a Türk-Azerbaycan bayrağı ile dernek flaması ve Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları anlatan bazı tarihi kitaplar hediye etti.