Iğdır Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) imzalanan anlaşma gereği her yıl düzenlenen”Atık pil toplama” kampanyası öncesi öğretmenlere seminer verildi.

Seminere Temizlik İşleri Müdürü Nesim Yiğit, TAP Derneği Teknik ve Eğitim Hizmetleri Koordinatörü Savaş Arna, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gelal ve öğretmenler katıldı. Iğdır Müftülüğüne ait toplantı salonunda gerçekleşen seminerde bilgilendirme konuşması yapan TAP Derneği Teknik ve Eğitim Hizmetleri Koordinatörü Savaş Arna, pillerin gelişi güzel atılmamaları gerektiğine dikkat çekerek, ”Atık piller çevreyi kirletmelerini önlemek için kaynağından ayrı toplanmaları şarttır. Evlerimizde ve ya işyerlerimizde atık hale gelmiş piller derhal cihazlarından çıkartılmalı, kesinlikle diğer atıklarla karıştırılmamalı ve çöpe atılmamalıdır. Atık piller çöplere, ateşe, su kanalizasyonlarına ve sokaklara rastgele atılmamalıdır. Toprağa gömülmemeli, delinmemeli ve ezilmemelidir. Aksi durumda doğaya olumsuz yansımaları gerçekleşir” dedi.

"ATIK PİLLERİMİZİ PİL TOPLAMA NOKTALARINA BIRAKALIM"

Aillerin tüketiciler tarafından TAB ve belediyeler tarafından oluşturulan atık pil toplama noktalarına bırakılması gerektiğine dikkat çeken Arna, ”Atık pillerin doğaya olumlu dönüşümü için söz konusu kullanılmış piller karton kutu, poşet, torba, cam ve kavanoz gibi yerlerde biriktirilmelidir. Biriktirilen bu piller daha sonra TAP veya belediyeler tarafından oluşturulan atık pil toplama noktalarına bırakılmalıdır” dedi.

Seminer yapılan konuşmaların ardından son buldu.