Iğdır Devlet Hastanesi’nde hizmete giren gastroenteroloji bölümü sayesinde, bağırsak ve mide kanseri hastalar tedavi için başka şehirlere gitme zorunluluğundan kurtuldu.

Iğdır Devlet Hastanesi’nde açılan bölüm ve temin edilen yeni araçlar sayesinde kanser hastalarının tedavileri rahatlıkla yapılacak ve başka şehirlere gitmelerine gerek kalmamış olacak. Bölüm sorumlusu Uzman Dr. Serta Kılıncalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi’nde mide ve bağırsak kanseri vakalarına sıkça rastladıklarını söyledi. Kılıncalp, bölümün olmayışı nedeniyle kanser hastalarının başka şehirlere gittiğini ve bunun büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Bu bölüm mide ve bağırsak kanseri hastalar için hayati önem taşıyor. Hastalığın durumu ve teşhis için bu bölümde tedavi gerekiyor. Böyle bir bölüm olmadığı için hastalarımız, şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık burada da gereken tedavi yapılabilecek" dedi.

Kanser hastalarının tedavisi için gerekli tüm ekipmanların temin edildiğini vurgulayan Kılıncalp, rahatlıkla kanser tedavisi yapabileceklerini aktardı. Kış mevsiminde hava şartları nedeniyle hastaların sevki sırasında büyük sorunlar çıktığını belirten Kılıncalp, "Bu sorun tamamen ortadan kalktı çok şükür. Kanserin yanı sıra mide kanaması geçiren hastalar için de hayat kurtarıcı bir bölüm açtık. Bu hastalara acil müdahale edilmesi gerektiği için sevk sırasında ölümler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle hayatını kaybeden hastalar bile olmuştur. Bu bölümün Iğdır’da açılmasıyla mide kanaması geçiren hastalara acil müdahaleyi en kısa sürede yapabileceğiz” şeklinde konuştu.