Iğdır Üniversitesi, 16-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası eğitim ve kariyer fuarına katılarak stant açtı.

Iğdır Üniversitesini temsilen Iğdır Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Hakan Irak, üniversite personellerinden Murat Turan ve Rabia Erenler fuara katıldı. Doğru ve kaliteli eğitimi arayan öğrenciler ile eğitim kurumlarını bir araya getirmeyi hedefleyen Educaturk’un 10. yılda düzenlediği eğitim fuarına yaklaşık 100 üniversite katıldı. Fuarda İstanbul ve çevre illerden gelen lise 3 ve lise 4. sınıf öğrencileri Iğdır Üniversitesi’nin açtığı standa büyük bir ilgi gösterdiler. Öğrencilerin merak ettiği konuların başında;, Iğdır Üniversitesi logosunun ne anlama geldiği, üniversite de hangi fakülte, yüksekokul ve bölümlerin olduğu cevabını arayan soruların başında geldi.

Öğrencilere; ilk önce doğunun parlayan yıldızı olan Iğdır Üniversitesi logosunun güneşin her gün ilk önce Iğdır’dan doğmasından dolayı Güneş’i, Küçük Ağrı Dağı ile Büyük Ağrı Dağı ve Aras Nehrini temsil ettiği ile ilgili bilgi verildi. Iğdır Üniversitesi’nin devlet üniversitesi olduğu ve Ağrı Dağı eteklerine kurulmuş olan Suveren Kampüsüyle binlerce öğrenciye eğitim fırsatı sağladığı da ifade edildi. Ayrıca Iğdır Üniversitesinin Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesine, Fen-Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine sahip olduğu önümüzdeki yıl ise Güzel Sanatlar Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Sağlık Bilimleri fakültelerine öğrenci alabileceği konusunda bilgilendirildi. Üniversite bünyesinde Iğdır Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun aktif durumda olduğu Tuzluca Meslek Yüksekokulunun ise yeni kurulmuş olup bu Meslek Yüksekokuluna seneye öğrenci alınacağı konusunda bilgi verilerek öğrencilerin merak ettiği her konuda bilgi verildi.