Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ‘Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)’ kapsamında "Çalıntı Düşler" ve "Alaattin’in Sihirli Lambası" isimli tiyatro oyunları sahnelendi.

22-23 Ekim 2014 tarihlerinde öğleden önce ve sonra 2 seans olmak üzere sahnelenen tiyatro oyununda, şiddet ve korku dolu bir çocukluktan sonra kan davasından uzaklaşması ve okuması için ailesi tarafından taşradan İstanbul’a gönderilen bir gencin, büyükşehrin karmaşasında yaşadığı uyum sorunu, hayal kırıklıkları, sevgisizlik ve şiddet sonucunda madde bağımlılığına doğru sürüklenmesi konulu tiyatro dikkatle izlendi. Duygulu anlar yaşatan tiyatro gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Daha sonra madde kullanımı ve zararları konusunda uzman eğitmen Serkan Topçuoğlu ve Tevfik Özkanoğlu; madde bağımlılığı, zararları konusunda slayt şeklinde sunum yaptı.

Kültür Merkezi’nde yapılan programa Iğdır Valisi Davut Haner, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda Iğdır Valisi Davut Haner, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, tarafından tiyatro ekibine plaket ve çiçek verildi.