İki gün süren şenliklere, Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Şenlikler protokol üyeleri tarafından Sarıveliler Belediyesi'ne alınan yeni araçların hizmete sokulmasıyla başladı. Protokol üyeleri daha sonra törenin yapılacağı Anıt Meydanı’na geçti. Animasyon gösterileriyle başlayan etkinlikler Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un Karacaoğlan şiir dinletisiyle devam etti. Şenliğin ilk günü şehitler için de mevlit okutuldu.
Eşek safarisiyle başlayan şenliğin ikinci gününde bir konuşma yapan Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, göreve geldikleri günden buyana Sarıveliler’e yaptıkları hizmetleri tek tek anlatarak, “Karacoğlan diyarı Taşeli platosu; Sarıveliler'in çileli insanlarının yaşadığı, devletine ve milletine bağlı, özü sözü bir, eli nasırlı insanların helalinden kazandığı, ürettiği, tükettiği bir coğrafyadır. Bunun için burada yaşayan insanlarımıza ne kadar değer verilse azdır" dedi.
Konuşmasında devlet büyüklerini de unutmayan Başkan Samur, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile etkinliklere destek olan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri belediye tarafından sünnet ettirilen 43 çocuğa çeşitli hediyeler verdi. Havai fişek gösterisi ve düzenlenen Fatih Kısaparmak konseriyle sona eren şenliklere yaklaşık 10 bin kişi katıldı.