Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden on iki imam hatip lisesi öğrencisi “İmam Hatip Öğrencileri İyilikte Yarışıyor” yarışması kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda milyonlarca kişinin suları israf etmesine dikkat çekmek, bir yudum suya dahi muhtaç olan insanlara bir nebze olsun yardımcı olmak amacıyla Arakan’da su kuyusu açtırdı. Ayrıca yaşam şartlarını iyileştirmek için geçici barınak yaptırarak daha güvenli bir ortamda yaşamalarına vesile oldular.

Projede aktif olarak görev alan öğrencilerden Yasemin Kesmük ve Sümeyye Ateş: "Proje fikri ortaya çıktığında çok duygulandık ve bir yudum suya muhtaç olan kardeşlerimizi düşünerek yola koyulduk. Dünya üzerinde yaşayan hiçbir canlının su sıkıntısı yaşamasını istemiyoruz. Bu doğrultuda projemizi gerçekleştirdik. Ayrıca ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarının karşılanması adına hem okulumuzda hem de ilçemizde farkındalık oluşturduk. Bu tarz projelerimiz devam edecektir" dediler.

Proje Koordinatörü İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Saliha Karatay ise, "Projeye başlandığında ilk kez böyle bir proje yapılacak ve maliyetli bir proje olmasından dolayı öğrencilerimin karamsarlığıyla karşılaştım. Çalışmalar başladıkça öğrencilerimin üzerindeki karamsarlık yerini başarma inancına bıraktı. Nihayetinde de Allah’ın izniyle projeyi amacına ulaştırarak Arakan’daki kardeşlerimizin yüzünü güldürdük. Projenin her aşamasında yanımızda olan başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen okul müdürümüz Abdulkadir Şeker’e teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

Okul müdürü Abdulkadir Şeker ise sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini belirterek destek olanlara teşekkürlerini iletti. Şeker, "Projeyi Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttük. Ayrıca okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından okulumuzda kermes yapıldı. Hem öğrencilerimize hem de projemize desteğini esirgemeyen Başyayla halkına teşekkür ederim. Bu tarz projelerle öğrencilerimizin maneviyatını güçlendirerek ve istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini onlara göstermiş olduk. Okulumuzun imkânları doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Proje kapsamında “Bir Yudum Su” adlı bir de video klip hazırlandı. Klipte dünyada suya muhtaç insanların olduğuna değinilerek su israfına karşı günlük hayatta yapılan hatalara dikkat çekildi.

Bir Yudum Su Klibi İçin Tıklayınız.