Ayrancı İlçesi Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen programa; Vali Murat Koca, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Kâzımkarabekir Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve okunan istiklal marşının ardından program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Protokol konuşmalarının ardından, lise öğrencileri arasında yapılan oryantiring yarışmaları, halk oyunları ve güreş gösterisi ile devam eden programda, kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı tarafından Vali Koca ve protokol üyelerine çeşitli hediyelerin verilmesinden sonra sırasıyla İlçe Halk Eğitim Merkezinin Yılsonu Sergisi, Kitap Fuarı ve Tubitak Fuarının açılışları gerçekleştirildi.

Halk eğitim merkezi fuarı ve kitap fuarını gezerek yetkililerden bilgiler alan Vali Koca, yarınların bilim insanları olacak öğrencilerin projelerinin tanıtıldığı fuarının açılışını yaptı. Kapalı spor salonunda sergilenen projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden ürettikleri projeler hakkında bilgiler alan Vali Koca, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Fuar ziyareti Vali Murat Koca ve protokol üyelerinin öğrencilerle toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.