Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 yılı Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ayrancı Belediyesi’nin ENGELSİZ KALDIRIMLAR i’’ projesi destek almaya hak kazandı. Proje Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel BÜYÜKKARCI ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 23.05.2014 tarihinde imzalandı.

Engelli vatandaşların ulaşılabilirlik sorununu çözüme kavuşuyor.

Ayrancı ilçemizde karayolu üzerinde bulunan Atatürk caddesinin engelliler, yaşlılar, hamileler, bebek arabası kullanan anneler ve tüm bireylerin rahatlıkla ulaşımının ve alt yapı hizmetlerinin tamamlanarak, kaldırımlardaki eğim ve yüksekliklerdeki tutarsızlıkların giderilmiş olması standartlara uygun kaldırımların oluşması ve düzenli yaya ulaşımının yapılmasıdır.

Tekerlekli sandalyelerin rahatlıkla yürütülebileceği, görme engelli vatandaşların için yürüme şeritleri ve engelli rampalarının bulunacağı kaldırımların inşasını sürdüren Ayrancı Belediyesi, engelli vatandaşların yaya ulaşımındaki güçlükleri birer birer ortadan kaldırıyor.Atatürk caddesinde çift taraflı toplam 1400m uzunlukta 4305m2 alanda çalışma yapılarak.

Mevcut kaldırımlardaki eğim ve yüksekliklerdeki tutarsızlıklar gidebilecek, Kaldırım yapımında görme engelli kılavuz ve uyarıcı yüzey taşları, beton parke taşları, beton bordür ve TSE standartlarına uygun malzemeler kullanılarak, sokak başlarında tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanımı için maksimum yüzde 8 eğimli rampaların genişliği 120cm ve standartlara uygun olarak yapılacaktır.

Toplam maliyeti 274.826,13 TL olan projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 206.119,60 TL destek verilecek.