23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından çelenk konulması ile başladı.
Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından Ermenek Lütfi Elvan Kent Meydanında başlayan programa Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz, Garnizon Komutanı Cem Kara, Belediye Başkanı Atila Zorlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirbaş, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler büyük bir coşku ile izlendi.

Programın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları geleneksel hale gelen törende Belediye Başkanı Atila Zorlu makamını Zehra-Galip Sumra Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Yağmur Demir’e devretti. Belediye başkanlığı koltuğuna oturan öğrenci yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca okullara kütüphane ve spor aletleri taleplerinde bulundu. Devir teslim töreni bittikten sonra Belediye Başkanı Atilla Zorlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak öğrencilere hediye takdim etti.