Başyayla Belediye başkanı Şerafettin Bulgurcu;  15.07.2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimi nedeni ile yaptığı konuşmasında; "Tüm Ülkemizde olduğu gibi Başyayla'mızda da darbe girişiminde bulunanlara ve Milletin kardeşliğini birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere gereken gövde gösterisi yapılmıştır. Başyayla Halkı Devletine bağlılığını, Demokrasiye inancını göstererek, tüm vatandaşlarımız katılımlarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Hükümetimizin yanında, son nefeslerine kadar olacaklarını göstermişlerdir. Pensilvanyada ki Fethullah Gülen haini ve onun uşaklarının  ülkemizde terör, darbe (vs) ile yaptıkları hiç bir girişim ve güç halkımızı yıldırmaya yetmeyecektir. 
Başyayla Halkı nerde ne zaman ne yapacağını çok iyi bilmiştir. Bundan sonrada Devlet düşmanlarına karşı ne yapacağını, Cumhurbaşkanı ve hükümetinin yanında nasıl duracağını ve  demokrasiye nasıl sahip çıkacağını bilecektir.
Tüm ülkemizde olduğu gibi Başyayla'mızda da hainlere gereken cevap verilmiştir. Bundan sonrada Başyayla Halkımızın tek yürek olarak, Devletimizin yanında olacağına inanıyorum. Başyayla Halkımın vatanseverliği, en az benim kadar  bildiğini biliyorum. Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır." dedi.