Sarıveliler Mevlana Caddesinde hizmete giren Elmas Unlu Mamüller İşletmesinin açılışı yapıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Ali Öner, Belediye Başkanı Hayri Samur, Sarıveliler Cumhuriyet Savcısı Hanifi Koç, Funda Aslan, Hakim Abdulbasit Vergi, Muammer Tahiroğlu, İşletme Sahibi Erol Soylu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Öğretmenler, Memurlar, Siyasi Parti İlçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sarıveliler’e yeni bir iş yeri daha açılmasının heyecanı yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Hayri Samur,” İlçemizde daha önce ekmek fırını yoktu ve eksikliği ciddi şekilde hissedilmekteydi.  Bu eksikliği gidermek adına 3 katlı, tam donanımlı, hijyenik ortamda ekmek üretecek taş ekmek fırını açma kararı aldık. Belediye olarak vatandaşlarımızın kaliteli ekmek tüketebilmesi ve halkın temel besin ihtiyacı olan ekmeğin belediye denetiminde uygun şartlarda satışa sunabilmesi amacıyla 2014 yılının mayıs ayında inşaat çalışmalarına başladık ve üç ay gibi bir sürede kaba inşaatını tamamladık. Birçok çeşit ekmeğin sağlıklı bir ortamda üretilmesi için tam donanımlı bir ekmek fırının profesyonel işletmeci tarafından çalıştırılması gerektiğine inandık. Bu kapsamda kaba inşaatını tamamladığımız unlu mamüller işletmesini kira ihalesi modeliyle 10 yıllığına ihale ederek profesyonel işletmeci nezdinde halkımızın hizmetine sunduk. Hizmete açılan iki katlı unlu mamüller işletmesinin 1. katı üretim 2. katı pastane ve satış reyonu, 3. katı ise sosyal ihtiyaç alanı olarak hizmet verecek. Hemşehrilerimiz bu binada rahatlıkla dinlenebilecek, çay kahve içebilecek. Bu vesile ile değerli işletme sahiplerinin bu girişimlerini tebrik ediyorum. Allah hayırlı hizmetler, hayırlı kazançlar nasip etsin. Sarıveliler adına hayırlı olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.
Elmas Unlu Mamüller İşletmesinde sağlıklı şekilde üretilen mamülleri vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketebileceğini söyleyen Sayın Samur, İlçenin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Öte yandan fırınında üretilecek ekmeğin 75.Krş’dan satılacağı belirtildi.