23 Ağustos 2013 tarihinde açılışı yapılan ve akıllı bina özelliklerini taşıyan Ermenek Hükümet Konağının teras kısmında elektrik şebekesiyle paralel çalışmakta olan güneş sistemi bulunmakta. Bu sistem sayesinde güneşten üretilen elektrik, binanın ihtiyacı için kullanılmakta olup, ihtiyaç fazlası elektrik ise şebekeye verilmektedir. Sistem güneşin doğmasıyla devreye girmekte olup, güneş batımına kadar elektrik üretimine devam etmektedir.
Bu nedenle sistem mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında da sürekli aktif olarak enerji üretmektedir. Binanın bu özelliği sistemin amorti süresini kısaltmakla beraber binaya gelir sağlamaktadır. Fazla üretilen elektrik değeri kurum hesabına yatırılmaktadır. Sistemin kabulü 17 Eylül 2014 tarihinde TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılarak devreye alınmıştır. Sistem elektrik üretimine başlamış ve şebekeye sorunsuz biçimde enerji vermeye başlamıştır.

Ermenek Hükümet Konağında bulunan güneş enerji sistemin kurulu gücü 40 kW‘tır. Sistemin üretim verileri günlük 174 kW, aylık 5310 kW, yıllık 63700 kW olarak beklenmektedir. Uygulamada ise sistemde üretilen enerji ise günlük 200 kW, yıllık 75.000 kW olduğu görülmektedir. Sistemin amorti süresi proje aşamasında 8 yıl hesaplanmakta iken uygulamadaki üretime göre 5 yıl olarak beklenmektedir.

Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen Karaman’da kamu kurumlarında ve özel sektörde bu yatırımların artması İlimizin yenilenebilir enerjinin başkenti olması yolunda ivme kazandıracaktır.