Yozgat ili Çekerek İlçe Kaymakamı iken, İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Ermenek Kaymakamlığına atanan Mesut Tabakcıoğlu’ın Ermenek ilçesindeki görevine başlaması nedeni ile karşılama töreni düzenlendi.

Kaymakamlık Makamına geçen Kaymakam Tabakcıoğlu tebrikleri kabul ederek, daha önce görev yaptığı yerler, özgeçmişi ve Ermenek ilçesi hakkında düşündükleri konusunda konuşma yaptı.

KAYMAKAM MESUT TABAKCIOĞLU KİMDİR?
1983 yılında Adıyaman’ın Besni İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Besni’de tamamladı. 2006 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Maliye Bakanlığında Milli Emlak Uzman Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığında Dernekler Denetçi Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 18.04.2011’de Şanlıurfa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Ağrıda Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajı, Yozgat İli Sarıkaya ilçesi ile Kütahya İli Gediz İlçesinde refakat stajını yaptı. Çankırı İli Yapraklı İlçesi ve Burdur İli Ağlasun İlçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 2013 yılında İngiltere’de (University of Portsmouth) “A Method in the Fight Against Terrorism in Turkey: The Prevention of the Terrorist Financing” (Türkiye’de Terörizm İle Mücadelede Bir Yöntem: Terörün Finansmanının Önlenmesi) alanındaki teziyle yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 28 Haziran 2015 tarihli ve 29400 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan kararname ile Çekerek Kaymakamlığına atanmıştı.

İçişleri Bakanlığının 30/11/2016 tarihli ve 2016/861 sayılı müşterek kararnamesi ile Ermenek ilçesine atanan Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu 23/12/2016 tarihi itibariyle Ermenek Kaymakamlığı’nda görevine başladı.

Evli ve bir çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.