68 Bin 700 m2 alan üzerine 22 Haziran 2017 tarihinde ihalesi yapılan 2.505.427,47 TL yaklaşık maliyetli Ermenek Şehir Stadyumu inşası, Ermenek Turkuaz Turizm İşletmeleri San. ve Tic. Ltd. Şti., tarafından yapılmakta. Söz konusu inşaat Ermenek Belediyesi teknik personelleri kontrolünde hızla devam etmekte.

Ermenek Şehir Stadyumu içerisinde gençlerin ve vatandaşların çeşitli sosyal ve sportif aktivelerini gerçekleştirebileceği alanlar, tartan pistli yürüyüş parkuru, 1200 m2 kapalı alanlı gençlik merkezi, Ermenek Turkuaz gölü manzaralı kafeterya ve otopark yer almakta.

Ermenek’in en büyük eksiklerinden biri olan Ermenek Şehir stadyumu yaklaşık 5000 kişi kapasiteye sahip olup dört tarafı tribünlerle çevrili olarak planlandı. Ermenek’in, Ermenek Şehir Stadyumu ile 1. Lig ve 2. Lig spor takımlarının kamp çalışmalarına ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Ermenek Belediye Başkanlığı tarafından bölgenin cazibe merkezi olması için hazırlanan Ermenek Şehir Stadyumu projesi, Ermenek Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı işbirliği ile hayata geçirilmekte.