Sarıveliler Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;''MEDAŞ’ ın Yaz aylarında gerekli bakım ve onarımı gerektiği şekilde yapmamasından dolayı, ilçe merkezinde ve köylerinde yoğun kar yağışı nedeni ile elektrik direkleri yıkıldı. Elektrikler 24 saat kesildi. İlçe karanlığa büründü.

İlçemizde 23–25 Aralık 2011 (Cuma Cumartesi Pazar) günleri elektriğin olmayışı esnaf ve vatandaşı mağdur etti. Kaloriferli binalar ısıtılamadı. İlçe Hastahanesinde hastaların muayene ve tedavileri cep telefonlarının ekran aydınlatmasıyla yapıldı.

Vatandaşlarımız ilçe merkezi ve köylerde yaşanan bu aksaklıkların son üç yıldır daha çok arttığını söyledi. İlçe halkı, elektrik ve elektronik cihazlarının zarar görmesinden dolayı mağdur olduklarını belirtiler.

Belediye Başkanımız Sayın Hayri SAMUR’ un yapmış olduğu açıklamada, son yıllarda ilçemizde yaşanan elektrik kesintilerinden halkın maddi ve manevi mağdur olduğunu ifade etti. Son olarak 3 gün geçmesine rağmen ilçe merkezi ve bazı köylerimizde elektriğin hala verilemediği bölgelerin olduğunu belirti. Belediye olarak Medaş ekiplerine araç, gereç vb. tüm desteğin sağlandığını vurguladı.
Sonuç olarak sorumluların bu olumsuzluklardan ders çıkarmalarını ve çözüm üretmelerini istedi.''dendi.