Ermenek’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, “Doğa Yürüyüşü” ile başladı. Doğa Yürüyüşü Ermenek’te bulunan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenci, sporcular ve kalabalık halk tarafından gerçekleşti.
Kutlama etkinlikleri, hafta boyunca satranç turnuvası, atletizm şampiyonası, voleybol turnuvası, masa tenisi turnuvası ve dart turnuvası ile devam etti.
Ardından, Atatürk Anıtına Ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendikten sonra çelenk töreni sona erdi.
Daha sonra, Hastane kavşağından başlayan ve Ziraat Bankası önünde son bulan “Halk Atletizm Yol Koşusu” yapıldı. Halk koşusu sonrasında Ermenek Lütfi Elvan Kent Meydanına geçilerek, burada masa tenisi oynandı ve bilek güreşi yapıldı. Tekvando ve aikido gösterileri halk tarafından ilgiyle izlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde turnuvalarda birinci olan yarışmacılara, okullara ve gençlere madalyaları törenle verildi.

Sarıveliler’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sunuldu, Atatürk’ün Geçliğe Hitabesi ve Şiirler okundu.
Program tekvando gösterisinin sunulması ve çeşitli dallarda yarışmaların düzenlenmesi ile devam etti.
Program sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından hediyeleri verildi.
Kutlamalara, İlçe Kaymakamı Ali Öner, Garnizon Komutanı Sedat Türk, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Cumhuriyet Savcısı Funda Arslan, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Sağcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ayrancı’da, kutlamalar çerçevesinde Ayrancı Çok Programlı Lisesi’nde koro dinletisi ve yarışmalar düzenlenirken İlçe Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, “Bizler, kalbindeki imanla çelik tabyalara nasıl karşı konulacağını, vatan ve istiklal aşkının ne demek olduğunu, tüm dünyaya gösteren, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları, düşman postalları altında ezdirmeyen fedakâr insanların torunlarıyız. İşte bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk, “ Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.” diyerek geleceği avuçlarında şekillendirecek olan gençlere, bu vatanı emanet etmiştir. Hepimize düşen ortak görev ise; omuzlarımızda yükselecek olan bu emaneti kalbimizdeki iman ve damarlarımızda dolaşan asil kandan aldığımız güçle muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır.” diyerek günün anlam ve önemini vurguladı. 
Program; yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fatih Kaşıkcı, İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Avcu ve İlçe Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Kazımkarabekir’de ise, kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından, kutlama etkinlikleri çerçevesinde turnuvalarda birinci olan yarışmacılara, okullara ve gençlere madalyaları törenle verildi.