Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri; Murat Çubukçu, İbrahim Güven, İlçemize Kurulması Planlanan 'Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun' (OMGİ) yer tespiti için çalışma yaptı.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur'u makamında ziyaret eden Çubukçu ile Güven, kurulması düşünülen istasyon ve yerinin tespit edilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Belediye Başkanı Hayri Samır konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Amacımız yöremize en doğru hava sonuçlarını verecek bir gözlem istasyonu kurulmasından yanaydı. İlçe merkezinin meteorolojik bilgilerini, sıcaklık, basınç, nem, rüzgar, yağış elde etmek, hava tahmininin daha tutarlı olması, olası sel baskını fırtına gibi hadiseleri daha önceden vatandaşa bildirmek can ve mal kaybını önlemek, bölgenin klimatolojik verilerini oluşturmak ve bölgede yapılabilecek gerek tarımsal gerekse inşaat alanında geçmişe dayalı iklim bilgilerine ulaşmak amacıyla Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılı içerisinde İlçemize Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması düşünülmektedir. Bu konuda emeği geçen herkese ilçemiz adına teşekkür ederim." dedi.