İmaret Dergisi iki yaşına girdiği bugünlerde son sayısında 'Dünden Bugüne Şehirde Sağlık' dosyasını ele almış.

‘’Hepimizin hastalık günlerine dair bir anısı vardır ve hepimizin hastalıklara karşı bir bakış açısı,’’diye başlayan bu sayının dosyasında toplum olarak sağlığa bakış açısı irdelenerek, hastalık günlerinin anılarını da paylaşılmaya çalışılmış. Bunun yanında İslâm tıp tarihinden, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e değişen sağlık politikalarından ve halk arasındaki sağlık uygulamalarından bir kesit sunulmuş.

Karaman Belediye Başkanı Dr.Kâmil Uğurlu 'Sağlıcakla Kalmak veya Ölmeye Yatmak' başlığını taşıyan ve 1950'lerde Karamandaki ve Konya’daki hastanelere dair ipuçları verdiği yazısında aynı zamanda bir çocuk olarak hastalığa ve hastaneye bakış açısını da anlatmaktadır.

Mehmet Atılgan, İslâm dünyasındaki tıp kütüphanelerini yazarken, Mustafa Özdemir Osmanlı'dan Cumhuriyet'e değişen sağlık politikalarını irdeledi görülmektedir.  Şeref Acar ise çocukluk günlerindeki hastaneyi ve Karaman'ın efsane hekimlerini bu sayıda ele almış. Dosyada Mustafa Özdemir, Salih Dursun, Abdurrahman Kurt, Ahmet Mısırlıoğlu, Şerif Kutludağ, Yakup Özkaralp, Ahmet Aydoğdu, Yunus Özdemir, Uzm.Dr.Nuriye Ulu, Adem Gümüş gibi birçok kişinin de yazıları yer almaktadır.

"Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene" düsturuyla yola çıkan dergi bütün bu yazılar dışında Karamanın birbirinden güzel mahalli değerlerini de samimi bir üslupla dile getiriyor.