16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan Referandum Anayasa Değişikliği seçimlerinde Başyayla ilçe merkezi %86 oy oranı, İlçe geneli %79,39 yüzdelik oranla tüm Türkiye' de olduğu gibi "Evet" diyerek büyük başarı elde etti.

Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu konu hakkında yaptığı açıklamada; Gerek Başyayla halkı, gerek Türk Milleti ne yapacağını çok iyi bilmiştir. Benim Başyaylalı kardeşlerim, isimsiz kahramanlarım, hizmetin nereden geleceğini, istikrarın ne olduğunu en az benim kadar bilir ve ne zaman ne yapılacaksa gereğini yapar.  16 Nisan 2017 de yapılan referandumda gerek AK Parti gerek Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim, yöneticileri ile tek yürek olup, önce Türkiye’m, önce Başyayla diyerek tek yürek olup EVET demişlerdir. Bu vesile ile gerek AK Partili, gerek Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim ve tüm Başyayla Halkımı bir kez daha takdirle, şükranla, sevgi ve saygılarımla kutluyorum.

Başyayla’mızda asırlık sorunlar çözüldüyse, hizmetler sıra sıra geldiyse bütün bunlarda hep yanımızda olan Başyayla halkımın, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Sn. Bakanımız Lütfi Elvan’ın, 22. 23. ve 24. Dönem Ak Parti Karaman Milletvekilimiz Sn. Mevlüt Akgün’ün, Karaman Milletvekillerimiz Sn.Recep Konuk ve Sn. Dr. Recep Şeker’in, İlçe Teşkilatımızın, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyelerimize, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımıza, Sandık Görevlilerimize ve isimsiz kahramanlarımıza şükranlarımı sunar yeni sürecin Türkiye'mize ve insanlığa hayırlı olmasını dilerim.

Başyayla'mızın bundan sonra da gereğini yapacağına, milletvekillerimizin ve hükümetimizin de Başyayla’mızın güçlü desteğini değerlendireceğine inancım tamdır.

Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere; Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Türk milletine ve İslâm âlemine, 16 Nisan 2017 Referandumu Anayasa Değişikliği Halkoylaması Seçimlerinin hayırlı olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim. İşte Birlik, İşte Beraberlik, Sağolasın Başyayla’m” dedi.