Güngör mesajında şunları kaydetti; “15 Temmuz 2016 akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bir grubun yaptığı darbe girişimi aziz milletimizin basireti ve kahraman güvenlik güçlerimizin dik duruşu sayesinde püskürtülmüş, bu grup amacına ulaşamamıştır.
Saygıdeğer Ermenekli hemşerilerim,
Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi millet iradesini ve demokrasiyi ortadan kaldırmaya kalkışanlara en güzel cevabı Saydğer hemşerilemizin ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Lütfi Elvan Kent Meydanı’nı doldurarak vermiş, yüce Türk milleti demokrasi ve millet iradesine sahip çıkmıştır.
Milletimiz, bu asil davranışıyla Türkiye’de artık darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapatıldığını ilan etmiştir. Bu aziz millet, kendisine silah doğrultanları asla unutmayacaktır.
Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sizlerin hizmetindedir.
Siz Saygıdeğer Ermenek’li hemşerilerime bu darbe girişimi karşısında onurlu ve vakarlı bir duruş sergileyerek demokrasiden yana tavrını koyup milli iradeye sahip çıkma konusunda yediden yetmişe gösterdiği olağanüstü duyarlılıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.