500 kişi kapasiteli salonu dolduran öğrenciler, konferans sonrasında da organ bağışçısı olmak için sıraya geçtiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Demirel; organ bağışının pek çok hasta için umut olacağına vurgu yaparak, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Karaman Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Engin Haftacı, beyin ölümü ve organ bağışı süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Beyin ölümü ile komanın karıştırılmaması gerektiğini, beyin ölümünde hastanın tıbben ölmüş olduğunu belirten Uzm. Dr. Haftacı, organ bağışına karşı mesafeli olunmasının temel sebebinin bilinçsizlik olduğunu belirtti. Bu tarz eğitimlerin mevcut yanlış bilgileri düzeltmek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Salondaki yoğun katılımdan memnuniyetini dile getiren Haftacı, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Organ bağışçısı olmanın, bağışı gerçekleştirmek için yeterli olmadığına değinen Haftacı, bağış kararıyla ilgili aile üyelerine bilgi verilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Program yüksekokul müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Demirel'in, Dr Engin haftacı'ya plaket takdimiyle sona erdi.
Konferans sonrasında kurulan stantta organ bağışı yapmak isteyen öğrencilerin kayıtları Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı tarafından alındı. 1 saatten az bir sürede 55 adet bağış kaydı aldığını ifade eden Günaştı, bu rakamın Karaman için rekor olduğunu ifade etti. Öğrencilerin ilgisinden ve duyarlılığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Günaştı "daha önce 8 saatte 80 kadar bağış kaydı almıştım. Ancak bu kadar kısa sürede 55 kayıt almak beni çok mutlu etti" diyerek konferansın düzenlenmesine vesile olan Gönül Köprüsü Öğrenci Topluluğuna teşekkür etti.