23 Mayıs 2019 Perşembe günü kütüphane açılışı için Kıraman köyüne giden Vali Fahri Meral’i İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Candan, köy Muhtarı Durmuş Güney, okul idaresi, öğrenciler ve köy halkı karşıladı.

Kütüphane açılışı öncesinde, okul öğrencilerinin ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı gösterisi ve Okul Müdürü Esra Ayar tarafından bilgilendirme konuşması yapıldı.

Ayrancı Kaymakamlığının desteği ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen “Bir İnsan Bir Kitap” adlı proje kapsamında köy okuluna kazandırılan kütüphanenin açılışı Vali Fahri Meral ve protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle gerçekleştirildi.

Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından köy okulu içerisine yapılan ve 2 bin 850 kitabın bulunduğu kütüphanede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Meral, daha sonra okulun sınıflarını gezerek öğrencilere ‘Trafik Boyama Kitabı’ dağıtıp kısa süreli sohbetlerde bulundu.

Programın ardından Vali Meral, il özel idaresi tarafından yaptırılan ve sezon sonu bitirilmesi planlanan Kıraman ilkokulu ve ortaokulu yemekhane inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kıraman Köyü Kütüphane açılış Programı; Vali Fahri Meral, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Candan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.