Faciada hayatını kaybeden madencilerin yakınları, duruşmanın yapıldığı Ermenek Adliyesinde bekledi. Hayatını kaybeden işçilerden Bahri Üzer'in eşi Gönül Üzer, adliyeye eşinin hayatını kaybetmeden önce giydiği kıyafetleriyle geldi.
Üzer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı sanık avukatlarının, "Madenciler içeride yemek yemişler, sigara içiyorlarmış. Bu kaza ondan olabilir." dediklerini iddia etti.
Eşinin kıyafetlerini gazetecilere gösteren Gönül Üzer, "Bu eşyalar eşimin evden çıkarken üzerinde olan kıyafetlerdi. Madene girmeden üzerini değiştirmiş, bunları soyunma odasında bırakmış. Çakmağı burada, sigara paketi burada. Cebindeki son paraları burada. Kaza olduğu günden bu yana eşimin eşyalarını saklıyorum. Onlarla avunuyoruz." şeklinde konuştu.
Üzer, eşinin kıyafetlerinin kazanın ardından kendilerine verildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:
"Ondan bize bu eşyalar kaldı. Üzerindeki iş kıyafetlerini görmedik zaten. Saklıyoruz. Açıp, açıp bakıyoruz. İçeride sigara içtilerse, neden sigara paketi burada, çakmağı burada? Bunları o avukatlara vereceğim. Bu sigaraları onlar içsin. İşte cebindeki son parası. Birkaç demir para ile 5-10 lirası var. Aynı cebine koyduğu gibi duruyor. Hakimlere göstereceğim."

Ermenek Davasının Dokuzuncu Duruşması Yapıldı