Samur mesajında şunları kaydetti; “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Milli irademize, demokrasimize kahpece yapılan kalkışma hareketi devletin silahıyla, devletin parasıyla, devletin tankıyla, devletin bombasıyla, devletin uçağıyla helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar, PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet bu hain çeteyi unutmayacaktır.
Yapılmak istenilen sözde darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesinin üyelerine karşı, demokrasi nöbeti tutan, sabah da normal hayatına dönen asil milletin adı Türk milletidir.
Milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuklarıyla bütün fertleri bayraklarıyla meydanlara koşarak, sabaha kadar nöbet tutmuş, bu paralel çeteye karşı dimdik ayakta durarak birlik ve beraberliğini göstermiştir.
Olayın başından beri de Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla bir olarak, beraber olarak kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik.
Özellikle kahramanca çarpışarak, hayatlarını ortaya koyarak bu belayı defeden Özel Kuvvetlerimiz, polisimiz, tüm Emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Milletimiz adına minnet, şükran duygularımı sunuyorum.
Bu darbe girişiminde hayatını ortaya koyarak şehit olan güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum.
Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği gördüler. Türk milleti demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip ki, hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez” dedi.