Mut Ermenek arası 42 km’lik sıcak asfalt yol yapım projesi, 36 milyon TL ihale bedelli ve iş bitirme süresi üç yıl olup, DEHA Altyapı Anonim Şirketi tarafından yapımı devam etmektedir.
Proje, 12.03.2014 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından temeli atılarak, 42 km’lik yolun dokuz aylık zaman diliminde 19 km’lik kısmı yol şeritleri dâhil olmak üzere sıcak asfalt kaplaması ve 70 adet sanat yapısı bitirilerek hizmete açılmıştır.

Yol yapımı gece gündüz demeden yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 2015 yılının Ocak ayı başında 25 km’lik kısmı da bitirilmiş olacak. 42 km’lik sıcak asfalt yol yapımının tamamı, başlangıcından itibaren 1,5 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmiştir.

Projenin yapım aşamasında üç adet köprü yapılmış, en uzun olanı da Kadı Köyündeki 122 metre uzunluğundaki “ Kadı Köprüsü ” olup, şu an hizmet vermektedir. Yine yol yapım çalışmaları süresinde güzergâh üzerindeki köylerin yol ile bağlantılı elektrik, içme suyu ve sulama suyu altyapıları da yapılmış durumdadır.

Barabanlı köyündeki mevcut yol, asfalt yol proje kapsamında yeni çevre yolu yapımıyla Mut yoluna bağlanarak, 2,5 km’lik bir mesafeyi de kısaltmış olacaktır.