Karaman’ın Ermenek ilçe Cumhuriyet Savcısı ve eşinin bulunduğu otomobilin altına dağdan kopan bir kaya girdi. Kaya nedeniyle askıda kalan otomobilin yarım metre önünden ise 50 tonluk bir kaya otomobili sıyırarak yola düştü.
Karaman’ın Ermenek ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olan Umut Yenitürk ve eşi Meryem Yenitürk, otomobillerine benzin almak için Ermenek’e 8 kilometre uzaklıktaki benzinliğe doğru yola çıktı. Benzin almalarının ardından dönüşe geçen Yenitürk çiftinin otomobiline seyir halinde iken dağdan kopan küçük bir kaya parçası girdi. Umut Yenitürk’ün kullandığı 07 E 6737 plakalı özel otomobil, altına giren kaya nedeniyle askıda kalarak ilerleyemedi. Olaydan birkaç saniye sonra ise dağdan koparak gelen 50 tonluk bir kaya, otomobilin yarım metre önünden geçerek uçuruma yuvarlandı. Kayanın altında kalmaktan mucize eseri kurtulan Yenitürk çifti olaydan sonra şoka girdi. Olay yerine gelen ambulansa alınan Yenitürk çifti, Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı görenler ise çiftin otomobilinin altına kaya girmesi neticesi durmaması halinde 50 tonluk kayanın altında kalacağını ifade etti.

Ermenek Belediye Başkanının olay yerine gelerek incelemede bulunmasının ardından yol kepçelerle düzenlenerek yol trafiğe açıldı.

Olayın Cuma namazı saatinde olması ve o anda yolda araç bulunmaması büyük bir felaketin önüne geçmiştir.

Kaynak; www.haber70.com
FotoğrafAbdullah YILMAZ