Gerçeklesen bayramlaşma programına Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri Rıza Görer ve Mehmet Ali Topcu, bazı köy dernek temsilcileri ile Sudurağılı vatandaşlar katıldı.

Hollanda Sudurağı Derneği tarafından Schiedam Merkez Camii’nde düzenlenen ‘Ramazan Bayramı Bayramlaşma Kahvaltısı’ programı kuranı kerim tilavetiyle başladı.

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Hollanda Sudurağı Derneği Başkanı Nebi Sancar; "Öncelikle annelerimizin ve anne adaylarının gününü kutluyorum. Malum olduğu üzere son 2 yıldır korona yüzünden program yapamadık. Derneğimiz, 2009 yılından beri Hollanda ve Avrupa'daki Sudurağılıları bir araya getirmek, en azından bu gibi programlarla hemşerilerimiz arasında gönül bağını devam ettirmek amacıyla kurulmuştur. Bu sene 13'ncü yılımız. Bu güne kadar derneğimizde görev almış yönetimde bulunmuş başta Hasan Güzel abimizin ekibi, kendi yönetimimizdeki arkadaşlarım, gençlik ve bayanlar kolundaki arkadaşlarıma bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz bugüne kadar sayısını dahi hatırlayamadığım sayıda organizeler yapmıştır. Korona döneminde dernek olarak çalışmalarımızı memleketimizde icra etmeye çalıştık. Ramazanda yardım paketi, engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yaptık. Korona yasakları kalktığı için programlarımızı artık burada Hollanda'da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yakın bir zamanda bu yıl içerisinde yapmayı planladığımız faaliyet programımızı açıklayacağız. Bizim sizlerden beklentimiz, programlarımıza katılmanızdır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kahvaltıya geçildi, daha sonra vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı, hatıra fotoğrafı çekimiyle program son buldu.