Ermenek Belediyesi'nden konuyla ilişkili yapılan açıklamada; “Önceki dönemde Gedikağzı-Taşbent arası ve Makbağı yol yapım çalışmasında tahrip olan içmesuyu ve sulama suyu hatlarının yapımında kullanılacak içme suyu ve sulama suyu borusu ve ek parçaları belediyemizde olmadığından temini için ihale yapılmıştır. Boru ve ek parçaları Ermenek’te olmadığından dolayı isteğimiz dışında temini biraz zaman almış dolayısıyla işe gecikmeli başlanmıştır.
Halkımızın sıkıntı yaşanmaması için an itibarıyla Gedikağzı-Taşbent arası içme suyu ve sulama suyu hattı yüzde yüz tamamlanmış, Makbağı içme suyu ve sulama suyu çalışması devam etmekte olup, yüzde kırkı tamamlanmıştır. Çalışmaya aralıksız devam edilmektedir. Hattı tamamlanan kısımlarda gözle görülmeyen malzeme üretim hatasından kaynaklı meydana gelen arızalar Belediyemiz tarafından giderilmekte ve hatlar devreye alınmaktadır.
Belediyemiz tarafından Akpınar- Sultan alanının da bulunan meyve üreticilerimizin de mağdur olmamaları için sulama suyu hattında meydana gelen arızaların yapılması için S.S. Ermenek İlçesi Akpınar Yaylası Sulama Kooperatifine de teknik destek ve makina yardımında bulunulmaktadır.
Yine ilçe merkezinde hizmet veren S.S. Ermenek Merkez Sulama Kooperatifinin de mağdur olmamaları için sulama suyu hatlarında meydana gelen arızaların yapılması için teknik destek ve makine yardımında bulunulmaktadır” denildi.