Vali Tapsız’ın Ayrancı ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy eşlik etti. Vali Tapsız’ı, Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Fatih Kaşıkçı ve birim amirleri karşıladı. Binayı gezerek personel ile tanışan Vali Tapsız, daha sonra Kaymakam Fatih Kaşıkçı’dan ilçede tamamlanan ve yapımı devam eden kamu yatırımları ile ihtiyaç duyulan yatırımlar hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından belediyeye geçen Vali Tapsız, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve belediye personeli tarafından karşılandı. Vali Tapsız, ilçenin durumu ve belediyenin çalışmaları hakkında başkan Büyükkarcı’dan bilgiler aldı. 
Ziyarette konuşan Vali Tapsız ilk gezilerini Ayrancı ilçesine düzenlediklerini belirterek, Ayrancı ilçesinin son durumunu ve sorunlarını yerinde görmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "İl Özel İdaresi olarak ve devletin diğer kurumları olarak ilçemizin ve ilçemize bağlı köylerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü noktasında gereken çalışmaları yapacağız. Devlet-Millet bütünlüğü içerisinde mevcut sorunları birlikte hareket ederek ortadan kaldıracağız" dedi.

“Kamu görevinde özverili ve gayretli olmak gerekiyor”
Kurum müdürlerine seslenen Vali Tapsız, kamuda görev yapan bütün çalışanların sorumluluklarını yerine getirme konusunda özverili ve gayretli bir çalışma içerisinde olması gerektiği vurgulayarak, kamu çalışanlarından mesai kavramına da özen göstermelerini istedi. Kamuda görev yapan tüm personelin görev bilinci içerisinde hareket ederek görevlerini en iyi şekilde yapmaları gerektiğini ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini kendilerinden beklediğini söyleyen Vali Tapsız, kamu hakkının olduğu bu tür yerlerde çalışanların kamu vicdanına uygun hareket ederek yaptıkları iş ve işlemlerde buna riayet etmeleri gerektiğini ifade etti.

“Amacımız güler yüzlü bir yönetim anlayışını hâkim kılmak”
“Yıkmak kolay, yapmak zor, asıl olanın gönüller yapmak” olduğunun altını çizen Vali Tapsız, güler yüzlü bir yönetim anlayışının, insan odaklı bir hizmet anlayışını hâkim kılmanın esas olduğunu belirtti. Kamu çalışmaları olarak doğrulukta ve dürüstlükten asla taviz verilmemesi gerektiğini söyleyen Vali Tapsız, bununla birlikte çalışkan, fedakar ve özverili bir şekilde hizmetleri sürdürme gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirtti.
Vali Tapsız, “Milletimizin bizim hizmetimize ihtiyacı var. Yurdun hangi köşesi olursa olsun bu milletin ve bu ülkenin bizim hizmetimize ihtiyacı var. Biz de buna talip olan memurlar olarak görevimizi en iyi şekilde yapmamız lazım. Herkes evinin önünü süpürürse çevremiz tertemiz olur. Bu yüzden her çalışan kendi sorumluluğunun farkına varırsa ve bu sorumlulukları hakkıyla ve layıkıyla yerine getirirse, sorunların ortadan kalkmaması için hiçbir neden yoktur" diye konuştu. 
Vali Tapsız, Ayrancı ilçesinde devam eden kamu yatırımlarını gezerek bilgiler aldı.