Ben yazmıştım demeyeceğim ama yine de ben yazmıştım: Daha önce bu konu ile ilgili Keşke Demeden ve Olacağı Buydu isimli iki yazı yazdım buradan iş çıkmaz bir cacık olmaz diye.

Hiç zamanı değil ama ülkemizin ve dünyanın Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19)salgını ile uğraşırken bunları dile getirmek istemezdim ancak hayat devam ediyor ve yapılması gereken görevlerimiz sorumluluklarımız vardır.          

Muhtar Hasan Karaca Karaman’daki ilgili bütün kuruluşları kasım ayından bu yana bazen kişisel ilişkilerini ve resmi başvurularını yaparak yardım talep etmiş olup ancak hiçbir sonuç alamamıştır. Yol şu anda yedi aydır kapalı durumdadır alternatif yoldan ulaşım sağlanıyor ancak bir köy yerinde alternatif ne olabilir bir araç bile zor geçer yaz döneminde çiftçilerin yoğun olarak çalıştıkları bir zamanda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır; Ayrıca duvar tam olarak yıkılmadığından diğer bölümlerinindi yıkılma tehlikesi bulunmaktadır, mevsim değişikliklerinden dolayı afetler meydana gelmektedir Allah korusun bir sel felaketi durumunda sağlam kalan duvar ile birlikte tarihi Köyün Orta Cami’si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır ve bu büyük bir felaket olur.

Taşkale ziyaretinde bulunan  Bürokrat, İş adamı,  Siyasetçi her kesimden insanlar ziyaret esnasında vermiş oldukları yardım sözleri bizzat duydum veya ilgililer ifade etti çok çalışkan her derde deva olan mazlumların yardımına koşan  kırmızı telefona sahip Karaman il başkanlarımız var, Şeker gibi mangalda kül bırakmayan temsilcilerimiz var Her daim arkandayız muhtarım diyen başkanlarımız var, kamu kurum kuruluşlarımız var yüzünüze gülüp koltuğuna oturduğu zaman seni unutan, bir misafiri geldiği zaman   Muhtarım bir ilgilen diyen hem şehirlilerimiz var ,Derneklerimiz var, Taşkale’nin Bağrından kopmuş üst mevkilere ulaşmış istisnalar hariç gölgesi kadar yer kaplayan  İş adamlarımız okumuş insanlarımız var, klavye milliyetçilerimiz çok bilmişlerimiz var, Bedenen var olup ruhen olmayanlar var.

Muhtar’da yok yok bütün köyün marangozu, sıhhi tesisatçısı, Devlet Temsilcisi, İnşaat kalfası Turizm elçisi her sıfat mevcuttur. Yukarıdaki bahsettiğim insanlara güvenerek planlar yapan projeler çizen ve hayaller bile kuran muhtar bütçe ve teknik kapasitesini zorlayan bir işe girişmiştir, Duvarı imece usulüyle yapmaya karar vermiş ve sosyal medyada yankı bulmuştur; Bakalım ilgili makamlardan bir ses gelecek ‘mi? bu işin altından köylünün çıkması çok zor ama örnek olması ve idarecilere ders olması bakımından örnek bir davranış takdir edilmeli.

Bu saatten sonra ne yapılmalı o zaman politikacıların idarecilerin güler yüzlerine inanmamak oy avcılığı geldiği zaman vaatlerine inanmamak 1974 yılında Taşkale halkı atalarımız ne yapmıştı bütün politikacılara kapıları kapamıştı yine zamanı geldiğinde aynısını yapar bundan kimsenin şüphesi olmasın Asil Türk milletinin Asil evlatlarıdır Taşkaleliler Kimseye, kuruma eyvallahı yoktur yeter ki inanalım birlik olalım haydi Taşkale bu bir başarı hikayesi olsun.