Eski İşçileri Bakanı Abdülkadir Aksu, Yalvaç’ta mikro kredi şubesinini açılışı için geldiği Isparta’da Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aksu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın ülke genelinde başlattığı mikro kredi uygulaması kapsamında daha önce Isparta’da bir şubenin açılışının yapıldığını söyledi. Yalvaç ilçesinde de bir işadamının katkılarıyla mikro kredi şubesinin açılışının yapılacağını belirten Aksu, bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Bu tür çalışmaların hükümetin sosyal politikaları ile örtüştüğüne dikkat çeken Aksu, "AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri sosyal politikalarla desteklenmeyen ekonomik politikanın başarıya ulaşamayacağı kanaatindeydik. Onun için ekonomik tedbirler ve politikaların yanında, sosyal politikalara ağırlık verdik. Mikro da olsa, küçük de olsa insanımıza iş imkanı sağlayan, işsizliğin önlenmesinde küçük çapta bile olsa önemli bir adım olan, hanım kardeşlerimizin kimseye avuç açmadan kendi işlerini kendilerinin kurabildiği bir düzeni sağladığı için bu projeye ben de destek verdim" dedi.

Şimdiye kadar 68 ile 109 ilçede mikro kredi şubesinin açıldığını ve 50 bine yakın kişinin bu krediden faydalandığını söyleyen Aksu, "Mikro kredi de dönüşler tam olmaktadır. Bankalar en çok batık kredilerden şikayetçi olurlar. Ama Allah’a şükürler olsun mikro kredide batık kredi yok. Paralar zamanında geri ödeniyor. Senet sepet yok, Faiz yok. İnsana güven var" diye konuştu.

Vali Özkan da Isparta’da ikinci mikro kredi şubesinin açılmasının kendilerine mutlu ettiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Özkan, Aksu’ya gül ürünlerinden oluşan sepet hediye etti.