Isparta Ali Köy Cemevi inanç ve kanaat önderleri, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, binlerce yıllık kültürel tarihin her nakışında, her dokusunda Alevi inanç ve kültürünün büyük bir yer edindiğini belirtti. Rektör İbicioğlu, "Alevilik ve Bektaşilik Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Anadolu pek çok farklı millete ve inanışa ev sahipliği yapmış geniş bir coğrafyadır. Bu farklılıkları birer zenginlik olarak görmekteyiz. Alevi-Sünni çatışması sadece yapay bir gündemdir. Bu iki grup etle tırnak gibidir" dedi.

Alevi kanaat önderlerinden Mustafa Hatıp Aksu ise, Rektör İbicioğlu’na misafirperverliği ve dostane mesajlarından dolayı teşekkür ederek, "Bizler inançlara saygılı ve inançlarını özgürce yaşayabilen bir anlayışa sahibiz. Bu noktada Rektör İbicioğlu gibi hoşgörü sahibi devlet adamları bizleri memnun etmektedir. Kendisini en kısa zamanda cemevimize bekliyoruz" diye konuştu.

Ziyarette Alevi inanç ve kültürüne yönelik bilimsel araştırmalar ve kültürel etkinliklerin artırılmasına yönelik görüş birliğine varıldı.