Yunanistan’in Başkenti Atina’da 90 yıl önce Isparta’dan göç eden Yunanlıların kurduğu Ispartalılar Derneği Üyeleri, Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti.

Atina Ispartalılar Derneği Üyeleri Isparta Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Erdem, “Ispartalı hemşehrilerimiz 90 yıl sonra tekrar hoş geldiniz” dedi. 1922-1923 yıllarında mübadele sonucu Isparta merkezden bin 157, ilçelerinden ise 543 kişinin Atina ve çevresine yerleştiğine dikkat çeken Recep Erdem, yine mübadele ile 500 bin civarında Türk vatandaşının da Türkiye’ye yerleştiğini söyledi. Atina’daki Ispartalılar Derneği üyeleri ile birlikte Isparta’ya gelen Pisidia Mitropoliti Sotirios Trambasu da, Isparta’da bulunmaktan dolayı son derece memnun olduklarını ve gördükleri ilgiden dolayı da mutlu olduklarını belirtti. Güzel ilişkiler kurmak istediklerini dile getiren Trambasu karşılıklı sevgi alışverişinin daim olması temennisinde bulundu. Bugüne kadar mazideki kötü söylemlerin son bulması dileğini ileten Pisidia Mitropoliti Sotirios Trambasu, “Bu iki millet birbirine daha iyi yakınlaşmalıdır. Hepimiz bir Allah, bir yaratıcıya inanıyoruz. Adem ve Havva’dan dolayı hepimiz kardeşiz” dedi.

Atina’daki Ispartalılar Derneği Başkan Yardımcısı Atanasios Gunaridis de, “Dedelerimiz, babalarımız 90 yıl önce bu deneği kurdu. Derneğimizin şu an 2 bin üyesi var. Bugün bizim dini bayramımız bize böyle güzel bir günü yaşattığınız için de ayrıca teşekkür ederiz. Bundan sonraki ziyaretlerimizi sıklaştıracağız ve aynı şekilde karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

SDÜ ve Isparta’daki sivil toplum kuruluşları ile de iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirten Atina’daki Ispartalılar Derneği yöneticisi Ozgo Benetta ise karşılıklı olarak spor, kültür ve folklor başta olmak üzere her alanda halklar arasında yakın ilişkiler içerisinde olmak istediklerini belirtti. Yaşadıkları şehir ile Isparta Belediyesi’nin kardeş şehir olmasını arzu ettiklerini aktaran Benetta, “En kısa zamanda kardeşliğimizi sağlayalım” dedi.