Isparta’nın Senirce Köyü yakınlarında bulunan Kağnıderesi mevkiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan himayesinde 2015 yılında başlatılan “Bereket Ormanları” projesi kapsamında 5 bin fidan Vali Şehmus Günaydın’ın katıldığı törenle toprakla buluşturuldu. Çok sayıda öğrencinin katıldığı törende bir konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın, Ormanların yaşam ve gelecek nesiller için öneminin ailelerden başlayarak okul hayatı boyunca verildiğini belirterek bu sayede yaşamın sonuna kadar ormanların öneminin bilindiğini vurguladı.

Vali Günaydın konuşmasında “Ormanlar, erozyonun önlenmesinden, ekonomik olarak verdiği katkıya kadar birçok konuda hayatımızın önemli bir parçası. Bir santimetreküp toprağın oluşabilmesi için yüzyıllar gerekiyor. Bu kadar beklememe adına, topraklarımızı kaybetmeme adına ağaç dikimine önem vermemiz gerekiyor. Bununla birlikte yetiştirdiğimiz ormanlarımızı koruyacağız. Ormanlar aynı zamanda yaşanabilir bir çevre içinde çok önemli işlevleri üstleniyor. Hayatın kaynağı olan havamızın temizlenmesinde ve temiz kalmasında çok önemli bir faktör. Bu sebeple ormanlarımızı korumak için çok çalışmalıyız.” dedi.

Vali Günaydın konuşmasının sonunda “Orman yangınlarının yüzde 95’inin üzerindeki bölümü insan hatasından kaynaklı. Ormanlarımızı yangınlara karşı korumak hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Bunun yanında dinimizde ormana ve çevreye değer vermektedir. Bunun en güzel örneği “ Kıyametin kopacağını anlasınız dahi, elinizde bir fidan varsa onu dikin.” Hadis-i şerifi. Bu güzel sözün gereği bugün olduğu gibi daima ağaç dikimine önem vereceğiz. Bereket Ormanları hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yapılan bir organizasyon, bugüne kadar yaklaşık 150 dönümde ağaç dikimi gerçekleştirdik ve daha çok ilerlemek istiyoruz. Bu konuda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından orman konulu resim ve şiir yarışmasında birinci olan öğrenciler, Vali Şehmus Günaydın tarafından tebrik edilerek ödülleri verildi. Tören Vali Günaydın ve öğrencilerin fidanları toprakla buluşturması ve can suyu vermeleriyle sona erdi.