Genel Merkez tarafından alınan karar ile CHP’den milletvekili adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin en geç 25 Aralık’a kadar istifa etmesinin istenmesi nedeniyle Isparta İl Başkanı Vedat Şenol istifa etti. Şenol, istifasına ön seçim yapılması şartıyla milletvekili aday adayı olacağını yazdığını belirtti.

İstifasını açıklayan Şenol, "Bu basın toplantısını düzenlemek çok zor geldi. 2,5 yıldır bu görevdeyim" dedi. Isparta’da ön seçim istediklerini belirten Şenol, "Tüm arkadaşlarımız ön seçim yapılması hususunda hemfikir. Milletvekili adayı belirlemesi üyelerle olmalıdır. Üyelerin oy kullanmasıyla ortaya çıkacak tercihe herkes saygı göstermelidir. Genel merkezinde bu konuda alması gereken bir karar var. Isparta örgütü ön seçim kararını hem sözlü hem de resmi olarak bildirdi. Şuana kadar yüzde 100 ön seçim yapılacak açıklaması yok ama biz ön seçim olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İl ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık’a kadar istifa etmesi gerektiğini hatırlatan Şenol, şunları kaydetti:

"Düşündüm taşındım, aileme, yakın çevreme sordum. Kendi fikrimi de özellikle belirttim. Ön seçim olursa aday olurum diye. Bu anlamda da destek gördüm. İl ve ilçe yönetici arkadaşlarıma sordum. Burada üye bazında yapılacak olan ön seçim için milletvekili adaylığına talibim. Aday adayıyım. Bu anlamda 2,5 yıldır sürdürdüğümüz görevden ayrıldığım için de çok üzüntülüyüm. Hem üzüntü hem de sevinci bir arada yaşıyorum."