Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 9:00’da başladı. Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören geçişi yapıldı.

Halkı selamlayan Vali Özkan kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada, "Ecdadımız Kurtuluş Savaşı’nda belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmiştir. Memleketin dört bir yanında insanımızın başlattığı Kurtuluş Mücadelemiz destansı bir başarıyla sonuçlanmıştır. Bu başarı, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimiz; büyük bir çınarın küllerinden filizlenmiştir. Cumhuriyet idaresi, bireyi esas alan bir toplumsal modelleme oluşturmuştur. Cumhuriyet eşit vatandaşlığı ve hukukun üstünlüğünü temel almıştır. 91 yıllık mazisine bakıldığında Cumhuriyet modelimiz, soylu; ama tepeden bakmayan, güçlü; ama insanı ezmeyen, adalet ve merhamet ilkeleriyle hareket eden bir rejimin adı olmuştur. Cumhuriyet, akıl ve ilmi rehber edinen yurttaşlık anlayışıdır. Kişisel hakların olabildiğince genişlemesidir. Sağlıklı bir üretim, atılım ve kalkınmanın da anahtarıdır" dedi.

Vali Özkan’ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halkın ilgisinin de yoğun olduğu gözlendi.

Tören kortej geçidi ile son buldu.