Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, fakültenin akademik-idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgiler vererek eğitim-öğretim kalitesini ve personelin huzurunu artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, bilginin hızla geliştiği günümüzde teknolojik donanımların, eğitimin de değiştiğini geliştiğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, "İmkanlar dahilinde, eğitim konusunda alt yapının sürekli yenilenmesi gerekiyor. SDÜ olarak son yıllarda ortaya çıkan küreselleşme, uluslararasılaşma kavramlarına uygun vizyonlar belirlemek zorundayız. Bizim değişmeyen paradigmalarımızdan bir tanesi uluslararasılaşma, diğeri proje odaklılık en önemlisi de girişimci üniversite perspektiflerimiz. Her üniversite kendi kaynaklarıyla ayakta kalmak zorundadır" dedi.

Bilimsel araştırmalar yapabilmek, farklılaşabilmek, markalaşabilmek açısından girişimci üniversite misyonunun benimsenmesi gerektiğinin de altını çizen Rektör İbicioğlu, SDÜ’nün girişimci bir üniversite olarak tüm birimlerini, bir yandan patent, buluş ve yenilikler üretmek yönünde teşvik ederken, diğer yandan doktora, master tezlerini projeye çevrilmesi şartıyla desteklediklerini vurguladı. Üniversiteyi dev adımlarla büyüyen, yürüyen bir bireye benzetenRektör İbicioğlu, SDÜ’nün genç yaşına rağmen bilimsellikte üstünlük kazanmış olduğunu belirterek motivasyon ve bilginin artırılması yönünde üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalardan sözetti.