Şile Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin başpehlivanları yine Şile’de Er Meydanı’nda buluşuyor. Ata sporunu yaşatmak için geleneksel hale getirilen Şile Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık yarışı kıyasıya geçecek.

9 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleşecek olan Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nde 300’e yakın güreşçi mücadele edecek. Mehteran eşliğinde Belediye Meydanı’ndan 50. Yıl ÇPL önüne kadar gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle başlayıp, lise önünden araçlarla Yeni Kumbaba Güreş Alanı’na geçilecek. Birbirinden yiğit pehlivanların yer alacağı güreşler her sene olduğu gibi bu yıl da nefesleri kesecek. Güreşleri izlemek isteyen vatandaşlar için 50. Yıl Lisesi bahçesinden gün boyu araç kaldırılacak.

Her sene düzenlenen "Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri" bu yıl yine büyük küçük herkesi Er Meydanı’nda bir araya getirecek. Güreşlerin bölgede çok sevildiğine dikkat çeken Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri için "Ata sporumuza sahip çıkıyoruz, sporu ve sporcumuzu teşvik etmek için bu organizasyonu her sene gerçekleştiriyoruz. Geleceğin başpehlivanlarının yetişmesi için tüm imkanlarımızla bu organizasyonu gelenekselleştirdik. Tüm güreş severleri Şile’ye, Şile Er Meydanı’na bekliyoruz" dedi.