Sultangazi Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Cuma Namazı sonrası Merkez Camii’nin önünde 10 bin adet aşure ikramında bulundu. Bol çeşitli tatlıyı alabilmek için dakikalarca kuyrukta bekleyen vatandaşlar, “Aşure için bu sıra beklenir. Daha önce yedik ama burada yemek bambaşka” dedi.

Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayı dolayısıyla birçok ilçede aşureler kazan kazan kaynatıldı. Sultangazi Belediyesi de Cuma Namazı sonrası ilçedeki Merkez Camii’nde hem paketli hem de kazan kazan aşure dağıttı. 10 bin adet aşure dağıtımına cami cemaati ve öğrenciler başta olmak üzere, yoldan geçen vatandaşlardan da yoğun gösterdi.

Kazanın başına geçip vatandaşlara aşure ikram eden Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın şehir dışında olduğu için katılamadığını onun yerine ilçe halkına Muharrem Ayı dolayısıyla 10 bin adet aşure dağıtacağını söyledi.

İsrail tarafından Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları Sultangazi halkı olarak kınadığını belirten Dülger, Türkiye’deki her türlü provokasyonlara karşı da birlik ve beraberlik içinde olacaklarını vurguladı.

METRELERCE KUYRUKTA BEKLEDİLER

Vatandaşlar rengarenk aşureyi alabilmek için dakikalarca kuyrukta bekledi. Başkan Yardımcısı Dülger, beraberindeki personelle birlikte sıcacık aşureleri vatandaşlara ikram etmesiyle sıra azalmaya başladı.

10 dakika kuyrukta bekleyen ancak hala sırasının yarısında olan 70 yaşındaki Şahin Çalışkan adlı vatandaş, “Aşure için bu sıra beklenir. Akşam yedik ama burada yemek bambaşka. Yememiz lazım” diye konuştu.

Okula giderken aşure dağıtımını gördüğü için yolunu değiştirdiğini söyleyen Hakan Altan“Eskiden annem yapıyordu ama şimdi unuttuğu için yapmıyor” derken, arkadaşı Mustafa Talha ise aşureyi her zaman yaptıklarını söyledi.