Yıldız Teknik Üniversitesi 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ü; şiirler, Atatürk belgeseli ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile andı.

Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76’ncı yılında tüm yurtta olduğu gibi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de saygı ve minnetle anıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Kampüsü’nde düzenlenen 10 Kasım törenine Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, öğretim üyeleri, öğrenciler ve misafirler katıldı. YTÜ kampüs bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlanan törende, daha sonra YTÜ Oditoryumuna geçilerek, YTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ercan Karakoç’un katkılarıyla hazırlanan; Atatürk’ün özel, güçlü ve öncü kişiliğinin farklı boyutlarını ele alan ‘O An’ isimli belgeselin gösterimi yapıldı.

YTÜ Sadıka Sabancı Kreşi 6 yaş grubu öğrencileri Atatürk için şiirler okurken, YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden Doç. Dr. Nesibe Özgül Turgay, Yrd. Doç Dr. Aslıhan Özel, Öğr. Gör. Özer Özel, Öğr. Gör. Levent Kaya’dan oluşan ekip, ‘Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.