Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi’nde ilk dersi veren Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, erkeklere akademiye katılma çağrısında bulunarak, “Taraflardan sadece birisi küreğe asılırsa kayık olduğu yerde durur” dedi.

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi 2014-2015 eğitim dönemi açılış programı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Bağcılarlı kadınların farklı branşlarda kurs gördüğü akademide, ilk dersi Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu verdi.

Esra İşmen Gazioğlu, “Evlilik İlişkisi ve İletişim” konusunu anlattı. Aile içi Eğitim konusunun önemine dikkat çeken Gazioğlu, Bağcılar Belediyesi’nin bu alanda yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Gazioğlu, aynı zamanda pedagog olduğunu belirterek, ebeveyn akademisinin hizmete sunulmasının da faydalı olacağını kaydederek, “Ebeveyn kayığında iki küreğin birini anne ve diğerini de baba tutarsa çocuklar daha sağlıklı yetişir. Ancak taraflardan sadece birisi küreğe asılırsa kayık olduğu yerde durur. Dilerim bu çalışmalara erkekler de katılır. Erkeklerin de katılmasıyla aile eğitimi daha da faydalı olacaktır” dedi.

TAM BİR UYUM HİÇBİR ZAMAN OLMAZ

Aile eğitiminin önemine vurgu yapan Gazioğlu, her ailenin birbirine benzemediğini belirterek, “Her aile ve evlilik biriciktir, kurallarıyla işler. Aldığınız beceriyi ailenizle veya eşinizle geliştirdiğinizde biz amacımıza ulaşmış oluruz. İlişkinize iyi gelecek şeyi denemeliniz. İşe yararsa devam edin, işe yaramaz ise devam etmeyin. Aile terapisti olarak bana başvuranlar, eşiyle, çocuğuyla yaşadığı problemi anlatıyor. Bir çözüm yolu buluyoruz, bunu işleyebileceğimize dair kanata sahip oluyoruz. Eğer, ısrarla aranan çözüm yolu işe yaramaz ise gerçek problemden uzaklaşıyoruz, bu kez ortaya başka bir sorun çıkıyor. İkili ilişkilerde değerler sistemiyle geliriz. Tam bir uyum hiçbir zaman olmaz. Bu da can sıkıcı olur” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, Kadınlar Akademi’sinden 287 kişiyi mezun ettiklerini belirterek, önemli bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi.