Bağcılar Bilgi Evi öğrencileri, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Bahçe içerisindeki çeşitli türlerdeki bitkileri ve hayvanları yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler, yetkililerden bilgi aldılar.

Bağcılar’daki öğrencilerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla hizmete sunulan Bilgi Evleri, düzenlediği kursların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de hizmet veriyor.

Öğrenciler, kendileri için düzenlenen program kapsamında Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Bahçedeki bitki ve hayvanları yakından görme imkanı bulan öğrenciler, görevlilerden de bilgi aldı. Yetkililer, öğrencilerin kendilerine yönelttiği soruları cevaplayarak tabiattaki bitki türlerini ve özelliklerini anlattılar.

Bahçe içindeki geri dönüşüm atölyesini de inceleyen öğrenciler uygulamalarla ilgili bilgi aldılar. Toplam 32 hektarlık araziye sahip olan park alanında 50 bin ağaç ve çalı bulunuyor. Bahçe, 2002 yılından bu yana ziyaret edilebiliyor.

"İLÇEMİZ İKİ BÜYÜK MÜZEYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR"

Öğrencilerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şu an 15 Bilgi Evi’nin hizmet verdiğini anlattı.

22 mahallede de Bilgi Evi inşa edeceklerini anlatan Çağırıcı, öğrencilerin görgü ve bilgilerini arttırmak amacıyla sosyal ve kültürel projeleri hizmete sunduklarını söyledi. Gençleri, değerlerle buluşturduklarını kaydeden Çağırıcı, Bağcılar’da Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi ile Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çağırıcı, “Çanakkale Zaferi Müzemiz ve Mehmet Akif Müzemizde orijinal eserleri sergiliyoruz. Bizim için manevi değeri büyük olan iki müzemiz öğrencilerimiz ile hemşehrilerimin de yoğun ilgisini çekiyor. Öğrencilerimizin görgü ve bilgilerini geliştirmek amacıyla İstanbul’daki müzelere de gezi programları düzenliyoruz” diye konuştu.