Bağcılar’da sağlıklı yaşam, gençlik ve spor etkinlikleri kapsamında bu yıl 2’incisi düzenlenen Bağcılar Belediyesi Yüzme Yarışları finali çekişmeli yarışlara sahne oldu. Finalde kulaç atarak dereceye giren yüzücüler ise altınla ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen Yüzme Yarışları büyük bir heyecana sahne oldu. Barbaros Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yarışlarda 726 öğrenci kıyasıya yarıştı. Bu yarışlar sonunda toplam 120 yüzücü yarı finale kaldı. 7-8 yaş, 9-10 yaş, 11-12 yaş ve 13-14 yaş kategorilerindeki yarışlarda 24 kız ve erkek öğrenci finale kalmayı başardı. Final yarışında kulaç atarak dereceye giren yüzücüler yarım, çeyrek ve tam altın ile ödüllendirildi. Ayrıca yarı finale kalan 120 yüzücüye yüzme seti hediye edildi. Kıyasıya mücadeleye sahne olan final yarışında 12’si kız ve 12’si erkek olmak üzere 24 öğrenci kulaç atarken dereceye giren başarılı yüzücüler protokol tarafından altınla ödüllendirildi.

“Yüzmeyi 40 yaşında öğrendim”

Ödül töreni sırasında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, son yıllarda ülkemizin bir çok spor salonu ile stadyum gibi önemli tesislere kavuştuğunu belirterek gençlerin bu imkanları iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Gençliğinde Ankara’daki Balgat’ta havuz olduğunu ve yüzmeye gittiklerini anlatan Çiftçi, “Bizim gençliğimizde şimdiki gibi modern havuzlar ve imkanlar yoktu. Ben yüzmeyi 40 yaşında öğrendim” dedi.

“Sporu seven gençler yetiştirmeliyiz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da okullarda spora yönelik alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve okullara spor salonları yaptıklarını belirtti. Altı yüzme havuzunu hemşehrilerinin ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, “Yüzme yarışlarında gördük ki, çocuklarımız kendilerine imkan verildiğinde başarılara imza atıyorlar. 15 Temmuz hain kalkışmalarının yaşanmasını istemiyorsak sporu seven ve çalışkan gençler yetiştirmeliyiz” dedi.