Bağcılar Belediyesi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görüldü. Sertifikayı makamında firma yetkilisi Figen Gülseren Ağaoğlu’nun elinden alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerime hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Yerel yönetimde örnek bir belediyecilik sergileyen Bağcılar Belediyesi, hizmetlerinde de Toplam Kalite Yönetimi’ni en iyi şekilde uygulamasından dolayı “Entegre Kalite Yönetim Sistemleri” sertifikalarına sahip oldu. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından onaylı FQC firması, Bağcılar Belediyesi’nin sunmuş olduğu hizmetlerinde Ulusal ve Uluslararası Kalite Standartlarını sağladığı ve Entegre Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uyduğu değerlendirmesinde bulundu. Buna göre; Bağcılar Belediyesi, belediyecilik hizmetleri kapsamında ISO 9001:2008, ISO 14001: 2004, OHSAS 18001:2007 ve ISO 10002:2004 sertifikalarına layık görüldü.

“BEŞ KALİTE SERTİFİKASINA SAHİP BİR BELEDİYEYİZ”

Kalite sertifikalarını firma yetkilisi Figen Gülseren Ağaoğlu’nun elinden alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Daha önce de ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldıklarını da hatırlatan Çağırıcı, şunları söyledi; “Belediyecilik hizmetlerimizde her zaman, memnuniyet esaslı, hızlı, sağlıklı ve çevreci hizmeti kalite ile sunmanın sorumluluğunda olduk. Hizmetin daha iyi sunulabilmesi için bu standartların yardımıyla daha iyi organize olacağız. Hizmetlerimize internet üzerinden ulaşılabilmesi zaman ve işgücü, bilgi ve belge kaybını önlemenin yanında, hizmet alanlara şeffaf ve güvenilir bir altyapı da sunmaktadır. Toplam Kalite Yönetimi anlayışıyla, tüm hizmetlerimiz izlenebilmekte ve anlık olarak raporlanabilmektedir. Şimdi de kullandığımız bu sistemleri entegre bir şekilde uluslararası kalite belgeleriyle taçlandırdık.”

EBYS ALTYAPISI KALİTE STANDARTLARINA SON DERECE UYGUN

Figen Gülseren Ağaoğlu da ISO Entegre Kalite Yönetim Sistemi’nde faaliyetlerin dokümantasyonunun sistematik olarak yapıldığını belirterek, “Bağcılar Belediyesi uygulamaya geçirdiği EBYS uygulamasıyla bu yönetim sistemi standartlarının birçoğunu oluşturmuş durumda. Bu anlamda kullanılmakta olan yazılım altyapısı ISO Entegre Kalite Yönetim Sistemlerine son derece uygun” dedi.